Kimbino
Kimbino

Cumpără inteligent și în siguranță de Black Friday 2020. 5 sfaturi pentru shopping-ul online

23 octombrie 2020

Shopping-ul online va lua amploare toamna acesta datorită promoțiilor de Black Friday 2020. De aceea, am adunat aici 5 cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi înainte de această ocazie specială. În primul rând, ne dorim să folosești aceste sfaturi pentru a face cumpărături în siguranță pe internet. Dar, mai mult decât atât, vom scoate la iveală câteva secrete ale shopping-ului online, secrete care îți vor da un avantaj considerabil față de cumpărătorii ce vânează aceleași produse ca tine.

Evită site-urile nesigure

În această perioadă apar numeroase site-uri fantomă care nu fac decât să vâneze cumpărători neatenți și naivi și datele lor personale sau bancare. De aceea, te sfătuim să te încrezi doar în site-urile furnizorilor mari, de care cu siguranță ai mai auzit și înainte de perioada de Black Friday. 

Dacă ai ajuns totuși pe un site nou și vrei să afli dacă este unul de încredere sau nu, iată ce trebuie să faci: Caută simbolul lacătului în colțul stânga-sus (între butonul de refresh și URL). La un simplu click pe acesta, browserul îți spune dacă site-ul este unul sigur sau nu.

Nu te lăsa influențat

Internetul știe atât de multe despre noi și dorințele noastre, încât devine înfricoșător uneori. Cu siguranță, în perioada reducerilor, cookie-urile de pe browserul tău vor avea și mai mult de muncă. 

Dacă vrei, însă, să iei decizii lucide, neinfluențate de campaniile de publicitate, te sfătuim să navighezi în regim Incognito. Astfel, nu vei mai fi ținta tuturor încercărilor de retargeting după ce ai dat click din greșeală pe o reclamă. Ca să nu mai menționăm că modul Incognito te poate scăpa de o ceartă monstru cu șeful, dacă decizi să faci shopping pe calculatorul de serviciu.

Marele secret aici este că poți chiar să obții oferte mai bune de pe regim incognito, pentru că apari ca un client  nou pe care magazinele ar da multe să-l atragă. Ceva ne spune că deja ai trecut pe modul Incognito.

Fii atent la taxele suplimentare

Știi acele rânduri de text scrise mărunt în josul paginii? La acestea trebuie să fii cel mai atent în această perioadă. Caută și citește cu atenție regulamentele de returnare și condițiile de livrare.

În spatele unui preț competitiv se pot ascunde numeroase alte taxe suplimentare pentru împachetare, livrare sau returnare. 

Compară prețurile!

Nu te lăsa furat de prima ofertă pe care o vezi. Compară prețurile pentru un produs de pe mai multe site-uri și alege informat. Acum avem și un instrument online care va face asta pentru tine, scutindu-te de mult timp și energie pierdută. 

După ce magazinele își vor publica cataloagele de Black Friday, le vei găsi pe toate aici. Astfel vei avea toate prețurile într-un singur loc, ușurându-și considerabil munca de cercetare.

Ai grijă la datele pe care le furnizezi

Datele de care un magazin online are nevoie sunt: nume, adresă de livrare, metoda de plată, telefon și adresa de e-mail. Orice alte întrebări în plus ar trebui să fie opționale. Fii cu ochii în patru la orice tentativă de preluare a unor date bancare sau personale în plus. Părăsește site-ul dacă ai cea mai mică îndoială despre siguranța datelor tale.