Kimbino
Kimbino

Împrospătează-ți vara cu un cocktail răcoritor!

27 iulie 2020

Vara este de obicei perioada în care ne bucurăm cel mai mult de o vacanță bine-meritată sau de excursii de final de săptămână. Puține experiențe sunt mai plăcute decât o după-amiază la terasă sau la piscină în timp ce degustăm cu prietenii diferite cocktailuri. Anul acesta, recomandările de distanțare socială ne obligă să reinventăm regulile și să ne bucurăm de vremea minunată acasă sau doar în compania persoanelor de încredere.

Asta nu înseamnă că plăcerea de a savura vremea de afară a dispărut. Dimpotrivă! Parcă în această vară un pahar cu cele mai selecte băuturi spirtoase, delicios și rece ca gheața, ne stârnește cu atât mai mult pofta. Există numeroase băuturi alcoolice care, dacă sunt consumate cu moderație, pot să te ajute să intri perfect în atmosfera de vacanță de vară care ne face pe toți să fim mai bine dispuși și mai comunicativi. 

Mojito

Puține băuturi de tip cocktail te duc mai rapid cu gândul la vară decât Mojito. Combinația incredibil de reconfortantă de dulce, amar și rece este aproape sinonimă cu plaja, exotică sau nu. Dacă încă nu ai gustat unul sau dacă ești fan, acum e momentul să-ți faci unul acasă.

Sursa: Pixabay.com

Sangria

Tehnic vorbind, Sangria nu este un cocktail. Dar este o băutură care necesită o preparare specială cu rezultat final pe măsură – o combinație de dulce și proaspăt absolut senzațională pentru acele clipe când răsfățul de vară are nevoie și de două pahare care ciocnesc.

Sursa: Elements.envato.com

Piña colada

Dacă îți place gustul de ananas, cu siguranță trebuie să guști unul dintre cele mai faimoase cocktailuri din lume. Această băutură apărută oficial în urmă cu aproape un secol și astăzi este în topul preferințelor indiferent de vârstă. 

Sursa: Elements.envato.com

Margarita

Ușor de preparat, ușor de digerat, Margarita este o alegere de vară preferată de foarte mulți iubitori ai cocktailului. La fel ca Mojito, combină aromele de citrice într-un mod interesant, mai ales când e cald și cauți ceva răcoritor.

Sursa: Elements.envato.com

Daiquiri

Trei ingrediente și câteva minute – de atât e nevoie pentru a prepara una dintre cele mai delicioase băuturi e vară. Daiquiri este pe cât de ușor de preparat, pe atât de reconfortant într-o zi călduroasă de vară.

Sursa: Elements.envato.com

Mai Tai

Gustul fructelor este delicios în sine, dar atunci când vine în combinații interesante, precum cele dintr-un Mai Tai, este imposibil să-i reziști. Încearcă un Mai Tai și s-ar putea să te reîndrăgostești de portocală. 

Sursa: Elements.envato.com

Bloody Mary

Este un cocktail sau este un aliment? Probabil că nu ești singurul care și-a pus această întrebare. Ceea ce face acest cocktail să fie atât de interesant este fix combinația neașteptată de ingrediente, numele său fiind unul demn de o vedetă a lumii cocktailului.

Sursa: Elements.envato.com

Tequila Sunrise

La fel ca la mâncare, la un cocktail, aspectul este aproape la fel de important ca gustul. Iar din acest punct de vedere, puține băuturi sunt mai spectaculoase în modul în care se combină ingredientele, aceasta creând un efect de „răsărit” absolut memorabil.

Sursa: Elements.envato.com

În concluzie

Descarcă aceste 8 băuturi pentru a le avea mereu la îndemână.

Poți să te bucuri de vacanță acasă? Cu siguranță poți încerca! Îți propunem să începi cu aceste rețete de cocktail simple, ușor de preparat cu ingrediente pe care le poți găsi în majoritatea magazinelor mari, uneori la prețuri promoționale. Dacă nu recunoști un ingredient sau tip de pahar – nu te descuraja, folosește-ți imaginația și improvizează. Ceea ce contează este să intri în atmosferă!

Căutare

Înregistrează-te şi beneficiază din plin de avantaje.