Kimbino
Kimbino

Împachetarea cadourilor de Crăciun

10 decembrie 2019

În ziua de azi, ecologizarea primeşte din ce în ce mai multă atenţie. Şi nu fără merit! Înţelegem tot mai multe care sunt efectele acţiunilor noaştre. Vedem  cât de repede se schimbă lucrurile şi ştim că acum e momentul să acţionăm. Ne dorim să lăsăm lumea mai bună şi să ne putem bucura cât mai mult de frumuseţile ei.

Nu e nevoie să ne gândim la paşi foarte mari când vrem să îmbunătăţim grija pentru natura şi să lucrăm la paşi pentru a reduce risipa. Adesea, paşii mici aduc efecte mari în timp. Şi este şi mai simplu să îi faci constant, dacă nu necesită efortă. Schimbările zilnice pot produce diferenţe notabile.

Perioada sărbătorilor de iarnă aduce multă bucurie şi fericire. Însă este şi o perioadă a exceselor. Ştim că nu ar trebui, sau nu ne aduce prea multe beneficii, dar cumpărăm prea multe. Prea multe cadouri, prea multe mâncare, prea multe decoruri. 

Hai să încercăm anul acesta să fim mai ecologici de Crăciun! Probabil nu ştiţi cu ce puteţi începe. Ţinând cont de sfatul de mai sus, putem începe cu paşi mici.

  • Oricât de bine ar suna reducerile, nu ai nevoie de o grămadă de cadouri pentru cei dragi. Cu siguranţă, un cadou atent ales şi la care v-aţi gândit din timp, va fi foarte apreciat. Dacă aveţi copii în familie, nu au nevoie de şase maşini, cinci puzzle-uri şi tot atâtea mingi. Gândiţi-vă la pasiunea persoanei respective şi mergeţi în aceea direcţie. Nu tot timpul mai mult înseamnă mai bine.
  •  Să dăm atenţie cuvenită hârtiei de împachetat. E aceea hârtie pe care o folosim ca să surprindem pe cineva prin ceea ce îi oferim. Dar ce se întâmpla cu această hârtie? Scopul este să rupem hârtia cât mai repede să ajungem la cadou. ( Cu siguranţă aţi văzut copii rupând hârtia în multe bucăţi mici pentru a ajunge cât mai repede la jucărie. ) Nu e necesar să investiţi sume mari în această hârtie. 
  • Puteţi face încă un pas sărbătorile acestea în reducerea risipei. Nu cumpăraţi hârtie deloc. Puteţi folosii ce aveţi prin casă( ziare, pliante). Vă puteţi lăsa creativitatea să zboare şi să creaţi ceva unic. Dacă căutaţi surse de inspiraţie, puteţi accesa video-ul nostru pentru un plus de idei
  • Creativitatea va fi apreciată ca o dovadă a interesului care l-ati alocat atât în alegerea cadoului, cât şi în crearea unui ambalaj unic şi creativ
  • Creaţi o listă de cumpărături şi ţineţi-vă de ea. Crăciunul este o perioada a abundenţei, dar e mai sănătos pentru mediu să ne îndrumăm atenţia către clipele frumoase petrecute împreună. 

Nu e un lucru rău să fii econom şi de sărbători. Mediul înconjurător îţi va fi recunoscător pentru asta. 

Căutare

Înregistrează-te şi beneficiază din plin de avantaje.