Kimbino
Kimbino

Ecologia şi Black Friday- cum le putem împăca

24 octombrie 2019

Când ne gândim la Black Friday, primul lucru care ne vine în minte e imaginea unor clienţi încărcaţi cu sacoşe, bucuroşi de alegerile făcute. Ofertele Black Friday te vor suprinde cu siguranţă- Cine ştia că poţi cumpăra la preţ aşa de mic produsele tale preferate?

E normal să te gândeşti că e o perioada proprice pentru a cumpăra cât mai multe produse. Însă este o vorbă care se potriveşte foarte bine în acest context- Nu tot timpul mai mult înseamnă mai bun. 

Black Friday România 2019

Pentru pasionaţii de cumpărături şi nu numai, ziua de 15 Noiembrie este foarte importantă. Este data la care va avea loc Black Friday 2019. Nu coincide cu tradiţia americană( Black Friday are loc în Statele Unite ale Americii în prima zi după Ziua Recunoştinţei), însă cu siguranţă oferă startul pentru cumpărăturile de sărbătorile de iarnă.

Crescând de la an la an, magazinele Black Friday uimesc prin diversitatea produselor oferite. Nu mai vorbim doar de electrocasnice şi electronice care atrag clienţii. Când spunem că poţi să îţi cumperi tot ce doreşti, aşa şi este. Evenimentul nu se mai rezumă doar la a fi Emag Black Friday sau Flanco Black Friday. 

Atenţie la cantitate

Sunt multe sfaturi utile disponibile pentru a te asigura că vei face cumpărături de Black Friday şi vei şi economisii( ceea ce ne dorim cu toţii). Însă acum vrem să atragem atenţia si asupra volumului de cumpărături. În goana de a prinde cele mai bune produse te poţi trezi cu tot felul de produse mai mult sau mai puţin utile. Reducerile Black Friday sunt gândite să atragă câţi mai mult clienţi. Însă cu siguranţă că nu dorim să simţim că ne-am păcălit. 

black friday

Cum poţi să te pregăteşti?

Ca orice activitate, pregătirea iniţială poate garanta succesul evenimentului. Cel mai simplu lucru de făcut şi cu ce putem cu toţii porni este stabilirea unui budget. Aceasta este suma pe care nu doresc şi nu o voi depăşi. Indiferent de ce oferte voi găsi. 

Crearea unei liste cu obiectele necesare este un alt pas important( doar lucrurile de care ai cu adevărat nevoie). Black Friday poate fi un moment bun pentru a cumpăra cadourile de Crăciun pentru cei dragi( cumpărături care sunt necesare şi oricum vor fi realizate). Însă nu trebuie să fie o ocazie pentru a cumpăra obiecte pe care le avem deja, doar pentru că sunt la promoţie. Nu vei avea nevoie de un al doilea ceas de perete, la fel cum nu vei avea nevoie nici de aparatul de făcut clătite( pe care să fim sinceri, sunt slabe şansele să îl foloseşti). 

Din grijă pentru mediu

E bine ca în goana după cumpărături, să nu uităm de mediul înconjurător. Produsele care nu ne sunt necesare, dar le cumpărăm doar pentru că sunt la reducere nu ne vor aduce satisfacţie şi au şanse să ajungă la gunoi în scurt timp. 

În concluzie, nu ne facem doar nouă şi portofelului un bine dacă nu ne grăbim să cumpărăm tot ce prindem la reducere, în speranţa că ne vor fi cândva de folos. Şi mediul înconjurător are de câştigat din atitudinea noastră – mai puţine resurse neutilizate. 

Căutare

Înregistrează-te şi beneficiază din plin de avantaje.