Kimbino
Kimbino

Cele mai bune oferte din 2018 de Black Friday

31 octombrie 2019

Black Friday România 2019 se anunţă a fi un eveniment cu foarte multe reduceri. Clienţii magazinelor se pot aştepta la oferte atent gândite pentru a satisface toate gusturile. 

Trendul Black Friday 2019

Doar pentru Black Friday Emag sunt pregătite peste 3.000.000 de produse, iar diversitatea lor este foarte mare( poţi să achiziţionezi cu această ocazie pachete turistice pentru destinaţii de vis, bilete la festivaluri, şi de ce nu,  clasicele electrocasnice pe care ţi le doreai de mult). Dar e important să analizăm şi ediţia din 2018, pentru a ştii la ce să ne aşteptăm. 

Cum a fost în 2018?

Să luăm ca exemplu retailerul Emag. În 2018, doar în 24 de ore, magazinul a realizat încasări de 98 de milioane de euro.  A avut 9,5 milioane de vizite şi chiar în primele 5 secunde au realizat 21.170 comenzi. Asta arată un clar interes al consumatorului român pentru reducerile oferite. 

Mai mult de atât, creşterea generală a vânzărilor cu ofertele Black Friday a fost de 145% faţă de o zi obişnuită.

black friday

Care a fost comportamentul clienţilor? 

În România, oamenii nu îşi iau liber cu ocazia zilei de Black Friday( ca în Statele Unite). Există un vârf al cumpărăturilor, momentele cele mai aglomerate fiind dimineaţa şi seara, în special în intervalul 19:00 -20:00. Dacă vreţi să evitaţi aglomeraţia, acum ştiţi care sunt cele mai bune momente pentru a face asta.

78% din clienţii Black Friday au declarat că ştiu ceea ce vor cumpăra, ceea ce denotă un interes clar pentru aceste reduceri de Black Friday şi se pregătesc temeinic înainte de acest eveniment. 

Cele mai dorite produse au fost însă cele clasice: electronicele, electrocasnice, îmbrăcăminte, încălţăminte, şi parfumuri şi cosmetice. În medie, clienţii au achiziţionat 3-4 produse din cele aflate la ofertă.

Bugetele au fost generoase pentru acest eveniment. Românii cheltuie cu această ocazie, în medie 220 de euro. 

Oferta magazinelor pentru 2018

Cel mai mare retailer, Emag, a oferit şi în 2018 reduceri de aproximativ 50%. Însă cele mai bune oferte se lichidează în scurt timp, de aceea dacă aveţi pe listă produse de la acest magazin, se merită să vă treziţi devreme pentru a fi sigur că prindeţi produsul dorit. Anul trecut, startul ofertelor s-a dat la 7 dimineaţa şi au înregistrat 24 de vânzări pe secundă. Impresionant, nu-i aşa?

Cel mai aşteptat produs s-a vândut ca pâinea caldă. Este vorba de telefonul Iphone X, pe platforma Emag. Acestă oferă a fost aşteptată cu interes şi sa regăsit în oferta Black Friday Emag. Reducerea a fost de 24 la sută. 

Alte produse oferite la preţuri atractive de Emag au fost televizoarele Star Light şi maşinile de spălat Artic. Şi anvelopele de iarnă erau oferite la reduceri de 44%.

Pentru părinţi, aparatul de aerosoli Laica a fost oferit la preţul de doar 99 de lei ( tot de retailerul Emag).

Altex a oferit reduceri în 2018 la produsele de interes pentru clienţii lor. Televizoarele au beneficiat de reduceri atractive. Un exemplu este: Televizor HD, 80cm, PHILIPS 32PHS4503/12  — 599,90 lei.

Şi expresoarele de cafea au avut preţuri reduse semnificativ: Espressor automat BEKO CEG5301X  — 899,95 lei; sau Espressor super automat PHILIPS Seria 3100  — 1.484,95 lei. 

Cred că v-am convis că se merită să participi la reducerile de Black Friday. Spor la cumpărături!

Căutare

Înregistrează-te şi beneficiază din plin de avantaje.